Betonin asennus

Vihjeitä kiinnityslevyn asentamiseksi

Aseta kiinnityslevy seinää vasten siihen kohtaan, johon haluat sen kiinnittää. Merkitse esim. tussilla reikien kohdat. Poraa ylempi reikä ensimmäiseksi ja ruuvaa levy kiinni – ei liian lujalle. Koska levyn reikä on leveyssuunnassa ovaali, voit säätää levyn asennuskohdan muutaman millimetrin verran sivusuunnissa, ennen kuin poraat muut reiät ja kiinnität levyn oikeaan kohtaan. Tämä on käytännöllistä ja kätevää silloin kun kiinnitetään esineitä esim. kaakeliseinään, eikä haluta porata turhia reikiä, sekä silloin kun kiinnitetään kaksi tai useampia esineitä tarkalle välille toisistaan esim. pyyhetangot.

Betoni

Käytä laajennuspultteja raskaimmille esineille ja sellaisille, joiden pitää kestää suurempaa painoa, esim. kylpyammeen tukikahva.

Käytä muille esineille nylontulppaa ja ruuvia. Poraa reikä iskuporakoneella. Valitse poranteräksi sama koko kuin muovitulppa.

Lyöntiankkurille M6 x 45 porausläpimitan pitää olla 6 mm ja syvyyden vähintään 35 mm.

Punaiselle muovitulpalle pituus on 35 mm. Käytä 3–5 mm:n puuruuvia ja 5,5 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 40 mm.

Nylontulpalle pituus on 6 x 30 mm. Käytä puuruuvia, jonka läpimitta on 3,5–5 mm ja 6,0 mm:n poranterää. Poraussyvyyden on oltava vähintään 35 mm.