Smedbo – 50 vuotta huipulla

Nykyään Smedbo on markkinajohtaja Pohjoismaissa, ja sillä on merkittävä asema Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Menestys johtuu pitkästä ja kattavasta kehitystyöstä, jonka tarkoituksena on varmistaa korkea laatu ja vaalia tuotteiden klassista skandinaavista muotoilua.

Tuoteosaamisensa ja korkean laatunsa ansiosta Smedbo myöntää poikkeuksellisen pitkän 10 vuoden takuun lähes kaikille tuotteilleen.

Ainoastaan messinkiä

Smedbon kylpyhuonesarjoissa suurin osa yksityiskohdista ja osista valmistetaan laadukkaasta massiivimessingistä. Messinkiä alettiin valmistaa Ruotsissa 1600-luvulla, jolloin sitä käytettiin pääasiassa koruissa ja koriste-esineissä.

Kustaa Vaasan nuorin poika Kaarle IX perusti Skultunan messinkiruukin vuonna 1607. Kaarle IX ymmärsi messingistä valmistettujen tuotteiden arvon ja arvostuksen Euroopassa. Messinkituotannosta saaduilla voitoilla Kaarle IX pystyi maksamaan isänsä Kustaa Vaasan ja isoveljensä Eerik XIV:n aikaiset sotavelat.

Skultunassa aloitettu messingin tuotanto oli alku pitkälle ja vahvalle käsityöperinteelle, jossa hyödynnetään messingin ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Tuotteillamme on 10 Vuoden takuu.