Unohdettu huone

1960-luvun kylpyhuoneet olivat karuja ja vaatimattomia – tyylikkyyttä ja viihtyisyyttä ei juurikaan arvostettu. Kylpyhuoneiden tuli olla helppohoitoisia ja yksinkertaisesti sisustettuja. Kylpyhuone oli kodin unohdettu huone. Smedbo halusi kuitenkin muuttaa tilanteen.

Smedbo perustettiin vuonna 1967 – aikakaudella, jolloin monet halusivat lisätä kylpyhuoneidensa viihtyisyyttä. Smedbo ymmärsi kylpyhuoneen merkityksen. Kylpyhuone ei ole vain peseytymistä varten, vaan sillä on tärkeä asema ihmisten elämässä ja hyvinvoinnissa.

Aloitetaan kuitenkin alusta. Palataan vuoteen 1966. Suuren pakastinyrityksen myyntipäällikkö etsii asiakkailleen joululahjoja Helsingborgissa. Yhtäkkiä hän saa idean: taottuja kynttilänjalkoja! Hän ryhtyy tuumasta toimeen ja ottaa yhteyttä paikalliseen seppään. Tästä yhteydenotosta syntyy liikeidea, ja miehet alkavat valmistaa taottuja kynttilänjalkoja. Myyntipäällikkö aloitti uuden uran puhtaalta pöydältä ja perusti pajan, joka sai nimekseen Smedbo Gård.

Pian sen jälkeen Smedbo esitteli Herrgård-kylpyhuonesarjan. Sarja sisälsi massiivimessingistä valmistettuja sisustustuotteita ja tarvikkeita, jotka oli suunniteltu erityisesti kylpyhuoneeseen. Smedbon tuotteissa yhdistyivät skandinaavinen muotoilu, käsityöperinteet ja messingin kauneus.

Smedbon kylpyhuonesarjasta tuli menestys Ruotsin markkinoilla. Nykyään Smedbon kylpyhuonetuotteita myydään kaikkialla maailmassa.