• Kuninkaallinen Hovihankkija vuodesta 1986
  • Massiivinen messinki
  • 10 vuoden takuu

ILMAINEN TOIMITUS

Tuotteiden ja pakkausmateriaalien kierrätys

Kun olet avannut uuden Smedbo-tuotteen paketin, toivomme, että et heitä pakkausta kotitalousjätteen joukkoon, vaan lajittelet sen sopivalla tavalla. Näin se voidaan kierrättää uudeksi materiaaliksi tai hyödyntää energiana.

Tuotteidemme korkean laadun ja tyylikkään muotoilun ansiosta uskomme, että ne koristavat kylpyhuoneita useiden vuosien ajan. Sinä päivänä, jolloin ne on vaihdettava, toivomme, että lajittelet ne myös silloin parhaalla mahdollisella tavalla.

Näin pakkaukset ja tuotteemme tulee kierrättää

Pakkaus

Aaltopahvi/kartonki: peilipakkaukset, pyyhekuivainten ja isommat vapaasti seisovien tuotteiden pakkaukset. Nämä materiaalit kierrätetään ja käytetään uusien pakkausten valmistukseen.
Pahvi: kaikissa seinälle ripustettavien tuotteiden pakkauksissa oleva kortti. Lajittele kortti paperipakkauksena. Kerätty pahvi voidaan käsitellä ja muuttaa uusiksi paperituotteiksi sekä kipsilevyjen pintakerroksiksi.
Aikakauslehdet/paperi: tuotteidemme mukana tulevat asennusoppaat. Muista pitää sanomalehdet/paperi ja paperipakkaukset erillään, jotta sanomalehdet voidaan kierrättää helpommin ja niitä voi käyttää muun muassa uusiin sanomalehtiin.
Pehmeä muovi: tuotteidemme suojana tai esimerkiksi ruuvien tai muiden pienten yksityiskohtien säilytyksenä käytetty. Pehmeä muovi kierrätetään ja muutetaan uusiksi pakkauksiksi tai energiaan
PET-kovamuovia: käytetään muovikapselissa, johon monet tuotteemme on pakattu. Kapseli lajitellaan kovamuovipakkauksena ja sitä voidaan uusiokäyttää erilaisten muovituotteiden raaka-aineena.

Metallit: messinki ja ruostumaton teräs, on lajiteltava metalliromuna kierrätyskeskuksessa. Metallit erotetaan ja lähetetään sulattoihin, terästehtaisiin ja valimoihin, joissa niistä syntyy uusien metallituotteiden raaka-aineita.
Elektroniikka: kaikki tuotteet, joissa on johdot ja liittimet, kuten pyyhekuivaimissa ja meikkipeileissä. Nämä tuotteet tulee lajitella sähköjätteeksi tai pienelektroniikkana. Tuotteet puretaan ja lajitellaan ja niistä kerätään muun muassa arvometallit, piirilevyyt ja johdot.

Osassa meikkipeileistämme käytetään paristoja. Joidenkin peilien paristot on helppo vaihtaa. Käytetyt paristot tulee viedä paristojen tai muiden, akuille tarkoitettuihin keräysastioihin joita löytyy muun muassa jätteen kierrätyskeskuksissa sekä kauppakeskuksissa ja kaupoissa.

Monessa peileissämme on sisäänrakennetut litihiumakut. Nämä ovat ladattavia ja niillä on pitkä käyttöikä. Kun ladattavan peilin akkua ei enää voi ladata, koko peili on lajiteltava sähköjätteeksi.

Hammasharjamukkien lasi ja posliini, saippuakuppiparit, saippua-annostelijat, kylpyhuoneen hyllyt ja wc-harjasäiliöt tulee lajitella kotijätteenä tai kierrätyskeskuksessa täyteaineiksi. Jäännösjäte poltetaan ja muutetaan energiaksi ja lämmöksi samalla kun täytetään materiaaleja, joita voidaan käyttää esimerkiksi rakennustöissä.
Meikkipeileistämme rikkoontuneet peililasit voidaan lajitella kotijätteenä tai kierrätyskeskuksessa täyteaineiksi. Peililasi tulee pakata tarkasti jos se heitetään sekajätteen joukkoon, ettei kukaan loukkaannu terävistä reunoista. Kierrätysteksti nsr.se ja sopor.nu tietojen perusteella.